Bedrijf te koop:
een keuze of een noodzaak

Op een bepaald moment in uw ondernemersreis kunt u het gevoel hebben dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk te beginnen, hetzij vrijwillig of gedwongen. Zo kunt u overwegen uw bedrijf te koop te zetten, met als doel deze fase positief af te sluiten. Het vinden van een geschikte overnemer om uw werk te waarderen, de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en de bestaande banen te behouden, is essentieel.

 

Is dit een utopische visie? Absoluut niet! Enerzijds wilt u uw bedrijf overdragen, terwijl steeds meer ondernemers op zoek zijn naar kwalitatieve handelsfondsen om te verwerven.

 

Met de juiste begeleiding kunt u een zeer voordelige win-wintransactie realiseren. Bij Argus Entreprises is ons doel om dit proces te vergemakkelijken. Neem contact met ons op om uw project te bespreken.

Uw bedrijf overdragen: een weloverwogen beslissing

 • Het valt niet te ontkennen dat het overdragen van uw bedrijf niet altijd gemakkelijk is, vooral wanneer u veel heeft geïnvesteerd, zowel financieel als emotioneel. Deze ervaring kan variëren afhankelijk van het type ondernemer dat u bent:

  • Als u voornamelijk een zakenman bent en uw emotionele betrokkenheid bij uw bedrijf beperkt is, kunt u relatief gemakkelijk de stap zetten en uw zaak overdragen zonder al te veel emotie.
  • In familiebedrijven, bijvoorbeeld, waar u uw hart en ziel heeft geïnvesteerd, kan de situatie veel complexer zijn. Stel u de eigenaren voor van een hotel-restaurant in Durbuy, al drie generaties in de familie, die met pensioen gaan zonder opvolger en hun etablissement moeten verkopen. Een zekere emotionele breuk…

   

  In alle gevallen komt de beslissing om uw bedrijf over te dragen doorgaans voort uit diepgaande overwegingen, behalve in gevallen waarin deze helaas wordt opgelegd door omstandigheden buiten uw controle, zoals ziekte, overlijden of faillissement.

  Deze beslissing rijpt vaak over meerdere maanden, soms zelfs jaren.

Uw bedrijf succesvol overdragen

 • Om de kans op succes bij de overdracht van uw bedrijf te maximaliseren, moet u eerst uw doelen voor deze operatie duidelijk definiëren. Wat verwacht u precies van deze verkoop? Wat zijn uw succescriteria? Vervolgens beoordeelt u zorgvuldig de waarde van uw bedrijf, zowel materieel als immaterieel, en begint u met het zoeken naar de ideale koper.

  Bij deze stappen is Argus Entreprises een onmisbare speler op het gebied van bedrijfsovernames, die de nodige hulpmiddelen biedt om de verbinding tussen verkopers en kopers te vergemakkelijken.

  Als u begeleid wilt worden bij de verkoop van uw bedrijf, neem dan contact op met onze adviseurs.

  Voor meer informatie kunt u ook raadplegen: