Frituur te koop: wat u moet weten

Na jaren van exploitatie staat uw frituur te koop. U wilt uw activiteit zeker niet stopzetten zonder binnen een redelijke termijn een overnemer te vinden, want dan zou u al het werk dat u hebt verricht verliezen.

Wat u nodig heeft voor de verkoop van uw zaak: de steun van professionals die gespecialiseerd zijn in de verkoop van Horeca-activiteiten.

Argus Entreprises is al tientallen jaren een referentie in de sector in Frankrijk en de Benelux. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen om het meeste uit de verkoop van uw frituur te halen.

Contact met ons

Een frituur of een snackbar te koop: de regels

Of u nu een frituur of een snackbar te koop heeft, de principes zijn grotendeels hetzelfde. De waarde die u kunt krijgen bij de verkoop van uw zaak bij de sluiting ervan, is afhankelijk van de waarde van uw handelsfonds.

 

En deze waarde is voornamelijk gekoppeld aan het klantenbestand dat u aan uw opvolger kunt overdragen.

 

Stel dat u een snackbar te koop heeft in Brussel (of een frituur), dan is de « verkoopwaarde » ervan gerelateerd aan het aantal klanten dat u kunt aantonen op het moment dat u stopt met uw activiteit. Dit is het bepalende element. Waarom? Simpelweg omdat als uw klantenbestand zwak is, de potentiële overnemer geen interesse zal hebben om u een groot bedrag te betalen, maar eerder om elders zijn eigen snackbar op te starten vanaf nul.

 

Als daarentegen, vanwege uw locatie, de passage voor uw zaak, uw reputatie, de kwaliteit van uw service, u een belangrijk loyaal klantenbestand heeft opgebouwd, kan een overnemer geïnteresseerd zijn om vanuit uw zaak zijn eigen activiteit te ontwikkelen.

 

Daarom, regel nummer 1 als u uw frituur of snackbar wilt overdragen: laat uw klantenbestand goed waarderen door professionals die gewend zijn aan dit soort zaken.

 

Vervolgens is het om het maximale uit de verkoop te halen, nodig om alle andere elementen van uw handelsfonds te waarderen:

  • al uw apparatuur
  • eventuele voorraden grondstoffen die u heeft
  • als het commerciële pand niet van u is, uw huurcontract zodat de koper de activiteit op dezelfde locatie kan voortzetten
  • etc.

Waarom experts inschakelen om uw handelsfonds te waarderen

Aangezien de waarde van uw activiteit voornamelijk afhankelijk is van het klantenbestand dat u overdraagt, wordt het sterk aanbevolen om u te laten begeleiden door professionals om dit te evalueren.

 

Waarom? Simpelweg omdat externe experts die niet betrokken zijn bij uw zaak, veel meer afstand hebben dan u om er meer winst uit te halen. Ze zullen objectieve tools gebruiken om uw markt te analyseren, uw commerciële exploitatiegebied te vergelijken met andere in dezelfde regio, en vooral om uw boekhoudkundige gegevens te maximaliseren.

 

Met Argus Entreprises hebben we een zeer ruime ervaring op dit gebied die we tot uw dienst kunnen stellen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts.