ONZE TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE AANKOOP OF VERKOOP VAN EEN ZAAK

MET ARGUS BELGIË

Handelszaak te koop in België:
Hoe kiezen?

U bent een ondernemer en u wilt investeren. Op welke basis kunt u kiezen tussen verschillende bedrijven die te koop staan in België?

Met andere woorden, hoe kunt u het beste rendement op uw investering garanderen, rekening houdend met uw beperkingen en persoonlijke doelstellingen?

Als referentie op de markt van bedrijfsoverdrachten in de Benelux begeleidt Argus Entreprises u van A tot Z bij uw aankoopproces: keuze van het bedrijf om te verwerven, contact leggen met de verkoper, begeleiding bij de onderhandelingen, enzovoort.

Lees verder

Bedrijf te koop:
Hoe u snel een koper kunt vinden

Uw bedrijf staat nu officieel te koop. U heeft een beslissing genomen – misschien na lang nadenken – en u wilt niet meer terugkeren. Uw doel is duidelijk: snel een koper vinden die in staat is om alles wat u heeft opgebouwd over te nemen en te behouden.

Want wat kenmerkt over het algemeen een ondernemer? Zijn besluitvaardigheid. Dus wanneer hij besluit zijn bedrijf te koop te zetten, wil hij dat het proces snel verloopt. Onnodige vragen en eindeloos getalm vermijden. Hij zoekt vooral efficiëntie! Geldt dat ook voor u?

Lees verder

Hotel te koop:
Vind de juiste koper

Als u een hotelier bent en overweegt uw zaak te verkopen, weet u al dat het vinden van een geschikte overnemer een uitdaging kan zijn. Hoewel hotels te koop in België niet alledaags zijn, is het vinden van serieuze overnemers nog minder gebruikelijk. De complexiteit van deze sector, met zijn vele uitdagingen, kan veel potentiële kandidaten ontmoedigen.
Bij Argus Bedrijfsovernames is onze specialiteit het vergemakkelijken van de overdracht van commerciële activiteiten, of het nu gaat om hotels, restaurants of andere soorten bedrijven. Ons team kan het volledige overdrachtsproces van uw zaak op zich nemen, indien gewenst. Contacteer ons om hierover te spreken met een van onze adviseurs, zonder enige verplichting.

Lees verder

Bedrijf te koop:
een keuze of een noodzaak

Op een bepaald moment in uw ondernemersreis kunt u het gevoel hebben dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk te beginnen, hetzij vrijwillig of gedwongen. Zo kunt u overwegen uw bedrijf te koop te zetten, met als doel deze fase positief af te sluiten. Het vinden van een geschikte overnemer om uw werk te waarderen, de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en de bestaande banen te behouden, is essentieel.

 

Is dit een utopische visie? Absoluut niet! Enerzijds wilt u uw bedrijf overdragen, terwijl steeds meer ondernemers op zoek zijn naar kwalitatieve handelsfondsen om te verwerven.

Lees verder

Handelsfonds over te nemen: een operatie die voorbereiding vereist

U heeft besloten om uw activiteit te stoppen en overweegt uw zaak te verkopen. U zit dus met een handelsfonds dat over te nemen is. De essentiële vraag die rijst is: hoe waardeert u dit handelsfonds om de beste waarde te behalen, terwijl u eerlijk blijft en uw toekomstige kopers respecteert?

Bij elke operatie van bedrijfsovername of winkeloverdracht is de waardering van het handelsfonds een cruciale stap. Een te hoge waardering kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage waardering u de vruchten van vele jaren werk kan doen verliezen.

Lees verder

Handelsfonds:
hoe precies de waarde ervan te bepalen

De notie van een handelsfonds is over het algemeen bekend, maar de exacte inhoud blijft vaak vaag voor het grote publiek. Als u op zoek bent naar een te koop staande zaak, zult u zeker geïnteresseerd zijn in de precieze waardering van het handelsfonds.

Bij Argus Entreprises begeleiden we u bij deze stap.

We beoordelen elk element van het handelsfonds samen met u, waarbij we onze analyse en expertise gedetailleerd toelichten. Deze persoonlijke benadering maakt het verschil!

Lees verder

Overdracht van bedrijf:
gebruiksaanwijzing

Hoe laat u uw bedrijf of winkel over onder de beste voorwaarden? Waar moet u op letten bij de overdracht van een handelszaak, of u nu overdrager of overnemer bent? Deze vragen draaien om het essentiële begrip van een handelsfonds. Hier ontdekken we de belangrijkste punten die u moet kennen om deze operatie succesvol te laten verlopen.

Onze team geeft u graag aanvullende uitleg op aanvraag.

Lees verder

Verkoop na faillissementen in België:
Een schat aan kansen

Als u professioneel kwaliteitsmateriaal wilt aanschaffen tegen zeer voordelige prijzen, is een onderbenutte mogelijkheid in België de verkoop na faillissement.

Concreet: waaruit bestaat dit? Dit is de aanschaf van herbruikbare goederen na faillissement, zoals kantoorapparatuur, arbeidsmiddelen, voorraden etc., om uw eigen bedrijf uit te breiden.

Lees verder

Hoe uw bedrijf over te dragen?

7 Stappen Te Volgen

Overweegt u uw bedrijf over te dragen? Ontdek de essentiële stappen om uw onderneming succesvol over te dragen.

Bij de overdracht van een handelsfonds is het cruciaal dat de verkoper net zo goed voorbereid is als de potentiële kopers. Door de markt en de concurrentie goed te begrijpen, kan de verkoper een realistische verkoopprijs vaststellen, rekening houdend met de interesse en de solvabiliteit van potentiële kopers. Relevante informatie zal uw positie tijdens de onderhandelingen versterken.

Lees verder

Een bedrijf te koop:
Een kans onder bepaalde voorwaarden

Tegenwoordig overwegen steeds meer mensen hun eigen bedrijf te starten om te genieten van professionele vrijheid. En dat is maar goed ook. Onder hen neemt een groeiend aantal een interessante strategie aan: in de niche en regio van hun interesse op zoek gaan naar een over te nemen zaak. Deze aanpak vermijdt de moeilijkheden inherent aan het starten van een nieuwe activiteit. Echter, het vinden van de juiste deal voor de juiste prijs is niet altijd gemakkelijk.

Lees verder