Snackbar te koop: hoe de beste prijs te krijgen

Is uw snackbar te koop? Dan zijn er twee mogelijkheden: ofwel bent u zeer ervaren in dit proces omdat u al meerdere soortgelijke zaken hebt verkocht - dit is heel gebruikelijk in de Horeca. Ofwel helemaal niet, omdat dit de eerste keer voor u is.

Als u zich in de tweede situatie bevindt, of in de eerste maar al tegenslagen hebt gehad bij het verkopen van een snackbar of frituur, wilt u de beste prijs krijgen voor de verkoop van uw handelsfonds.

Argus Entreprises is gespecialiseerd in het begeleiden van zelfstandigen die hun bedrijf willen verkopen, met name in de Horeca. Als u meer wilt weten, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen om over uw verkoopproject te praten.

Contact met ons

Hoe de waarde van een handelsfonds te schatten?

Er is geen standaardprocedure om de waarde van een handelsfonds nauwkeurig te beoordelen. Professionals gebruiken verschillende methoden die het resultaat van de expertise sterk kunnen beïnvloeden, naar boven of naar beneden. Over het algemeen werken ze echter allemaal in twee stappen:

  1. Eerst maken ze een eerste schatting op basis van alle beschikbare boekhoudkundige gegevens (omzet, winst, balans van de laatste boekjaren, etc.). Als u het meeste uit uw bedrijf wilt halen, is het dus in uw belang om uw boekhouding perfect bij te houden en zoveel mogelijk documenten te verstrekken aan de persoon die de expertise uitvoert. De verstrekte cijfers worden gebruikt om het verleden (de vorige boekjaren) en de huidige financiële situatie van uw te verkopen snackbar te analyseren, en om ramingen te maken voor de komende boekjaren, wat essentieel is in de ogen van toekomstige kopers.
  2. Vervolgens passen ze een gewicht toe aan de verkregen eerste schatting, op basis van andere, meer gedetailleerde criteria en gekoppeld aan een ‘marktanalyse’ waarin uw bedrijf zich bevindt. Hierbij worden onder andere uw geografische locatie, de kwaliteit van de werkuitrusting, de expertise en ervaring van het eventuele personeel dat u in dienst heeft, de concurrentiesituatie in uw geografische gebied, de invloed van de economische conjunctuur op uw bedrijfstak, etc. overwogen.

Om ervoor te zorgen dat deze tweede – cruciale – stap significante resultaten oplevert, is het essentieel dat u wordt bijgestaan door experts die een zeer breed zicht hebben op uw bedrijfstak en die de waarde van uw handelsfonds het beste kunnen schatten, vergeleken met andere zaken die in de buurt zijn verkocht gedurende een vergelijkbare periode. Hier gaat het niet langer alleen om boekhouding, maar om marketing.

De waarde van uw handelsfonds in vergelijking

Om deze tweede stap uit te voeren, analyseren experts uw handelsfonds in relatie tot de markt waarin het zich bevindt. Ze extrapoleren toekomstige financiële perspectieven op basis van de realiteiten van deze markt en vergelijken de snackbar die u wilt verkopen met soortgelijke zaken die in de buurt zijn verkocht. Dit is een van de grote troeven van Argus Entreprises, omdat onze toonaangevende positie op dit gebied gedurende tientallen jaren ons veel vergelijkingspunten biedt.

Door een beroep op ons te doen, bent u ervan verzekerd dat u optimaal wordt begeleid en verdedigd om de beste verkoopprijs voor uw snackbar te krijgen. Als u meer informatie wilt, kunt u ook het artikel lezen:

Snackbar te koop in Brussel.