Bedrijf te koop:
Hoe snel een koper vinden

Uw bedrijf staat nu officieel te koop. U heeft een beslissing genomen – misschien na lang nadenken – en u wilt niet meer terugkeren. Uw doel is duidelijk: snel een koper vinden die in staat is om alles wat u heeft opgebouwd over te nemen en te behouden.

Want wat kenmerkt over het algemeen een ondernemer? Zijn besluitvaardigheid. Dus wanneer hij besluit zijn bedrijf te koop te zetten, wil hij dat het proces snel verloopt. Onnodige vragen en eindeloos getalm vermijden. Hij zoekt vooral efficiëntie! Geldt dat ook voor u?

Dat is precies onze filosofie bij Argus Bedrijven: het verkopen van uw bedrijf vergemakkelijken op alle niveaus, zodra u een beslissing heeft genomen.

De verkoop van een bedrijf: de bijzonderheden

Wat kenmerkt de verkoop van een commercieel bedrijf?

Of het nu gaat om een multinational, een kleine buurtwinkel of een BV te koop, waar het om gaat bij de transactie is iets « levends ». Een verzameling tastbare en ontastbare elementen.

Bij de verkoop van uw bedrijf geeft u materiële goederen op (machines, meubilair, voertuigen, etc.), maar ook immateriële elementen zoals knowhow, processen, het gebruik van een merk, patenten, en vaak zelfs uw werknemers!

Het is dus niet eenvoudig om een eerlijke verkoopwaarde vast te stellen voor al deze elementen. Bovendien zijn ze voortdurend in ontwikkeling tijdens het overdrachtsproces.

Als u een bedrijf te koop heeft in België, blijft het actief op de markt (Belgisch, Europees of internationaal), die zelf in ontwikkeling is. Uw machines slijten, uw processen evolueren, uw activa nemen toe of af, uw teams veranderen, de concurrentie beweegt, enz.

Het is dus niet in uw belang om het overnameproces te vertragen. Integendeel, het is essentieel om de juiste koper zo snel mogelijk te vinden zodra u heeft besloten om te verkopen, en duidelijk en precies te zijn over alle voorwaarden van de transactie. Kortom, recht op het doel af!

Hoe versnelt u het verkoopproces van een bedrijf?

Adviseurs van Argus Bedrijven hebben vaak hetzelfde fenomeen waargenomen. Veel ondernemers proberen eerst hun bedrijf zelf te verkopen.

Vervolgens, wanneer ze moeite hebben om te verkopen zoals ze willen, wenden ze zich tot professionals in bedrijfsoverdracht.

In de praktijk is dit een verspilling van energie en geld! Uw bedrijf heeft waarde. Waarom het risico nemen om het te verminderen op het moment van verkoop?

Gezien de complexiteit van een bedrijf is het beter om begeleid te worden door specialisten bij de verkoop ervan.

Dit is de beste manier om het potentieel dat u heeft opgebouwd tijdens uw jaren van management te maximaliseren. Een van onze adviseurs kan dit met u bespreken.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor meer informatie kunt u ook lezen:

hotel te koop: Hoe de juiste koper te vinden.